• 1403/11/07 - 11:01
  • تعداد بازدید : 103
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

واکسیناسیون نزدیک به 300 هزار راس دام سنگین و سبک بر علیه بیماری بروسلوز در اردبیل / برنامه تست و کشتار دامهای آلوده در الویت برنامه های کاری دامپزشکی است

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از واکسیناسیون 288 هزارو 410 راس دام سنگین و سبک بر علیه بیماری بروسلوز از ابتدای سالجاری در استان خبر داد و افزود درکنار واکسیناسیون، بمنظور شناسایی بیماری بروسلوز از 14 هزار و 530 راس دام خونگیری و تست بروسلوز بعمل آمده و 105 راس دام آلوده تشخیص و روانه کشتارگاه شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از واکسیناسیون 288 هزارو 410 راس دام سنگین و سبک بر علیه بیماری بروسلوز از ابتدای سالجاری در استان خبر داد و افزود درکنار واکسیناسیون، بمنظور شناسایی بیماری بروسلوز  از 14 هزار و 530 راس دام خونگیری و تست بروسلوز  بعمل آمده و 105 راس دام آلوده تشخیص و روانه کشتارگاه شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛  دکتر مهدی فیضی با بیان اینکه  علاوه بر مایه کوبی دامها، برنامه تست و کشتار دامهای آلوده جزء الویت های کاری دامپزشکی بوده که بطور مستمر از دامها خونگیری بعمل آمده و دامهای آلوده روانه کشتارگاه می شوند خاطر نشان کرد از دیگر برنامه های انجام شده در حوزه بیماری بروسلوز انجام تست شیر در دامداریهای صنعتی است که در 10 واحد دامداری صنعتی 20 هزار راس دام پایش شده است.

 دکتر مهدی فیضی افزود بیماری بروسلوز( تب مالت) یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که یک خطر جدی برای بهداشت عمومی جامعه محسوب می شود و واکسیناسیون دامها  از مهمترین و اساسی ترین راههای پیشگیری از بیماری و کنترل آن در جمعیت دامی است.

این مقام مسئول دامپزشکی استان تصریح کرد بیماری هم در جمعیت دامی و هم جمعیت انسانی بیشتر در مناطق روستایی گزارش می شود که اکثرا در نتیجه تماس با دام آلوده و ترشحات آن،  مصرف فراورده های لبنی غیر پاستوریزه نظیر پنیر سنتی و شیر خام است لذا آموزش دامداران و روستائیان در ارتباط با عادت غذایی و نهادینه کردن فرهنگ مصرف فراورده های لبنی پاستوریزه از نکات مهمی است که باید حتما مورد توجه قرار گیرد.

مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده است هرچه میزان مایه کوبی بروسلوز در جمعیت دامی افزایش داشته به همان میزان موارد بروز تب مالت در جمعیت انسانی با کاهش همراه بوده است خاطر نشان کرد سرمایه گذاری جهت مایه کوبی جمعیت دامها بسیار مقرون بصرفه تر از هزینه های درمانی است که از ناحیه تب مالت بر سیستم  بهداشتی و سلامت تحمیل می شود در حالیکه دامپزشکی در این حوزه سهمی از بودجه سلامت دریافت نمی کند.

دکتر فیضی در عین حال افزود در کنار افزایش ایمنی دامها، آموزش دامداران و شهروندان و ترویج راههای پیشگیری از انتقال عفونت با تغییر الگوی مصرف و عادت و رفتار مردم در  استفاده از محصولات لبنی خام محلی و غیر پاستوریزه بدلیل پائین بودن اطلاعات و سطح آگاهیهای عمومی از جمله چالش های پیش روی مبارزه با بیماری بروسلوز در جامعه است که اگر به آن توجه کافی نداشته باشیم قطعا پیشگیری از این بیماری را با مشکل مواجه می کند.

مدیر کل دامپزشکی استان در پایان سخنانش بر ضرورت تعامل و هماهنگی بین بخشی در کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت تاکید کرد و یادآور شد در این راستا اجماع و همکاری بین بخشی خوبی بین ادارات و مجموعه های مرتبط حاکم است.

  • گروه خبری : اخبار صفحات شهرستان,پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز
  • کد خبر : 332703
کلمات کلیدی
محمدباقر پیرصومی

محمدباقر پیرصومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید