• 1403/04/09 - 09:05
  • تعداد بازدید : 323
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آغاز عملیات واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دامی استان اردبیل / پیش بینی واکسیناسیون نزدیک به 2 میلیون راس دام

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از آغاز عملیات واکسیناسون تب برفکی در جمعیت دام سنگین و سبک استان از روز شنبه 9 تیر ماه در استان خبر داد و افزود پیش بینی می شود در اجرای این عملیات که به مدت 60 روز کاری انجام می شود نزدیک به 2 میلیون راس دام تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرد.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از آغاز عملیات واکسیناسون تب برفکی در جمعیت دام سنگین و سبک استان از روز شنبه 9 تیر ماه  در استان خبر داد و افزود پیش  بینی می شود در اجرای این عملیات که به مدت 60 روز کاری انجام می شود نزدیک به 2  میلیون راس دام تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛ دکتر مهدی فیضی با اشاره به اینکه  در سایه همکاری دامداران و روستائیان وضعیت بیماری تب برفکی  بسیار بهتر و پاایدارتر از سالهای گذشته است  افزود این عملیات بصورت کاملا رایگان بوده و هیچ مبلغی از بابت هزینه تامین واکسن و عملیات مایه کوبی از دامدار اخذ نمی شود لذا با توجه به ضرورت تحقق کامل اهداف اجرای این طرح از دامداران و روستائیان انتظار می رود با اکیپ های سیار مایه کوبی دامپزشکی همکاری  تا دامهایشان در مقابل این بیماری بسیار مهم و اقتصادی ایمنیت لازم را کسب نماید.

این مقام مسئول دامپزشکی استان با بیان اینکه این عملیات با استفاده از توان توامان بخش دولتی و خصوصی  دامپزشکی انجام می شود تصریح کرد با تمهیدات اندیشیده شده و با برنامه ریزی کامل،  واکسن این بیماری به اندازه کافی از سازمان دامپزشکی تامین  شده و هزینه عملیات مایه کوبی با تامین منابع اجرای طرح از محل اعتبارات  ملی و استانی پرداخت می شود.

به گفته  دکتر فیضی ایجاد ایمنی همگن و پایدار در راستای کنترل و پیشگیری از این بیماری  مهمترین هدف دامپزشکی در اجرای این طرح مهم است.

گفتنی است بیماری تب برفکی یک بیماری  ویروسی بسیار واگیر دامهای زوج سم است و ویروس عامل بیماری به اندازه ای قوی است که خیلی زود و راحت از طریق بزاق دهان، هوا، ترشحات و حتی فضولات دام بیمار به دام سالم انتقال می یابد.

این بیماری که در اصطلاح محلی به بیماری داباغ معروف است هیچ درمان خاصی ندارد و تنها راه در امان ماندن دامها انجام واکسیناسیون، رعایت موارد بهداشتی و امنیت زیستی دامپزشکی و ضدعفونی کردن اماکن و جایگاههای نگهداری دام است.

کاهش شدید تولید شیر، گوشت و پشم  در دامهای بالغ و مرگ ومیر ناگهانی و تلفات بالا در دامهای جوان این بیماری را در زمره یکی از بیماریهای مهم و استراتژیک از لحاظ مسری ترین و پرخسارت ترین بیماریهای دامی قرار داده است.

  • گروه خبری : اخبار صفحات شهرستان,پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز
  • کد خبر : 321872
کلمات کلیدی
محمدباقر پیرصومی

محمدباقر پیرصومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید