مدبر کل دامپزشکی استان در ارتباط تلفنی با برنامه سلام ساوالان شبکه سبلان صدا و سیمای مرکز اردبیل:
در صورت رعایت نکات بهداشتی دامپزشکی بیماری تب کریمه کنگو براحتی قابل کنترل است / الزام دامداران به سمپاشی بدن و جایگاههای نگهداری دام
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل روز شنبه 7 تیر ماه 1404 در ارتباط تلفنی با برنامه سلام ساوالان شبکه سبلان با محوریت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بر لزوم سمپاشی بدن و جایگاههای نگهداری دام توسط دامداران تاکید کرد و گفت در صورت رعایت نکات بهداشتی دامپزشکی این بیماری براحتی قابل کنترل است.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل روز شنبه 7 تیر ماه 1404 در ارتباط تلفنی با برنامه سلام ساوالان شبکه سبلان با محوریت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بر لزوم سمپاشی بدن و جایگاههای نگهداری دام توسط دامداران تاکید کرد و گفت در صورت رعایت نکات بهداشتی دامپزشکی این بیماری براحتی قابل کنترل است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛ دکتر مهدی فیضی افزود بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم کلینیکی خاصی ندارد ولی در انسان بسیار خطرناک بوده و در صورت ابتلای انسانی اگر به موقع تشخیص و اقدامات درمانی انجام نگیرد می تواند جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار دهد.
دکتر فیضی از دامداران خواست با استفاده از سموم مناسب که در تمامی داروخانه های دامپزشکی استان موجود است بدن دامها و اماکن و جایگاههای نگهداری دامی را به صورت مستمر و مداوم سمپاشی کنند و از جدا سازی و له کردن کنه ها بر روی دام که به عنوان ناقلین این بیماری هستند به جد پرهیز کننند.
این مقام مسئول دامپزشکی استان گفت این بیماری در فصول گرم سال با توجه به زمان رشد و تکثیر کنه ها بیشتر شایع است و در مناسبت های خاص که در آنها کشتار خارج از سیستم کشتارگاهی اتفاق می افتد، موارد قطعی بیماری افزایش می یابد.
مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد مهمترین راه انتقال بیماری از طریق تماس با دام و ترشحات دام بیمار و نیز لاشه و آلایش خوراکی دام بیمار است بنابراین لازم است شهروندان به توصیه همیشگی دامپزشکی توجه نموده و از خرید گوشت و آلایش خوراکی ناشی از کشتار غیر مجاز دام که بدون مهر بهداشتی و لیبل دامپزشکی می باشند اکیدا خودداری نمایند.
دکتر فیضی ادامه داد دامی که در کشتارگاه ذبح و طی فرایند نظارت بهداشتی دامپزشکی و ممهور به مهر دامپزشکی وارد چرخه مصرف می شود کاملا مطمئن بوده و شهروندان می توانند با اطمینان خاطر تهیه و مصرف نمایند در صورتیکه شهروندان بدلایلی دام قربانی را در منزل ذبح می نمایند حتما نکات ایمنی را رعایت نموده و لازم است لاشه استحصالی به مدت 24 ساعت و آلایش دامی به مدت 48 ساعت در یخچال و در دمای 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری و مصرف شود.
به گفته دکتر فیضی در راستای پیشگیری و کنترل بیماری در طول دو سال اخیر 2 میلیون 200 هزار متر مربع جایگاه دام و نزدیک به 230 هزار راس بدن دام سمپاشی شده است.
نظر دهید