• 1401/03/31 - 13:55
  • تعداد بازدید : 36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار مجدد دامپزشکی اردبیل در خصوص شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو /شهروندان توصیه ها بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند

در پی ابتلاء چهار نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و تایید تشخیص قطعی دو نفر به این بیماری و با توجه به مشترک بودن بیماری و انتقال آن از دام به انسان و چرخش ویروس در منطقه ؛ روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با صدور اطلاعیه مجدد درباره تشدید بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و از عموم مردم خواست با دقت و حساسیت بیشتری موارد بهداشتی ذیل را رعایت فرمایند.

در پی ابتلاء چهار نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و تایید تشخیص قطعی دو نفر به این بیماری  و با توجه به مشترک بودن بیماری و انتقال آن از دام به انسان و چرخش ویروس در منطقه ؛   روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با صدور اطلاعیه مجدد درباره تشدید بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و از عموم مردم خواست با دقت و حساسیت بیشتری موارد بهداشتی ذیل را رعایت فرمایند.

  1. -    بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام و یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده ای است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود بنابراین لازم است دامداران ، کارگران دامداریها ، ذبح کنندگان و سلاخان ، کارگران کشتارگاهها و تمام افراد مرتبط با دام بیشتر ار دیگر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند.
  2. -    دامداران از انتقال ، خرید و فروش دامهای مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کرده و با استفاده از سموم مناسب که در تمامی داروخانه های دامپزشکی سطح استان موجود است دامها و جایگاههای دامی را به طور مستمر و مداوم سمپاشی کنند و از جداسازی و له کردن کنه های موجود بر روی دامها بپرهیزند.
  3. -    شهروندان از خرید گوشت­ های بدون برچسب و مهر بهداشتی دامپزشکی و حاصل از کشتار غیرمجاز دام علی الخصوص در حاشیه جاده ها و روستاهای اطراف شهرستانها خودداری نموده
     و پس از خرید گوشت از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی حداقل 24 ساعت گوشت را در دمای یخچال 4-0
    درجه سانتی گراد نگهداری نمایند.
  4. -    آلایش خوراکی دامی شامل دل ، جگر ، قلوه به صورت بسته بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی که دارای تاریخ تولید و انقضاء است خریداری نموده ، به مدت 48 ساعت در دمای یخچال 4-0 نگهداری کنند و از خرید آن بصورت فله ای و حاصل از کشتار غیرمجاز دام جداً خودداری نمایند زیرا این آلایش در انتقال بیماری به انسان حساسیت بالاتری دارند.
  5. -    رعایت بهداشت فردی و توصیه های بهداشتی و استفاده از دستکش در هنگام خردکردن گوشت و آلایش دامی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
  6. -     دام آلوده مخزن و ناقل این بیماری است در حالیکه ظاهر دام کاملاً طبیعی است و دام بیمار بجز تب خفیف علائم کلینیکی خاصی ندارد و در صورت ابتلای انسانی اگر اقدامات درمانی انجام نگیرد می تواند جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار دهد.
  7. -    شهروندان بعنوان ناظر بهداشتی دامپزشکی در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و کشتار دام در خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه 1512 یا با شماره تلفن 33394800 به اداره کل دامپزشکی استان اردبیل گزارش نمایند.

 

 

  • گروه خبری : پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز
  • کد خبر : 287434
کلمات کلیدی
محمدباقر پیرصومی

محمدباقر پیرصومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه