• 1402/03/17 - 09:55
  • تعداد بازدید : 953
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل با حضور در برنامه دانیشیق صدا و سیمای مرکز اردبیل:

مخاطرات بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را تشریح کرد

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل روز چهارشنبه 17 خرداد 1402 با حضور در برنامه پر مخاطب رادیویی دانیشیق صدا و سیمای شبکه سبلان اردبیل مخاطرات بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را تشریح و بر رعایت موارد بهداشتی و توصیه های دامپزشکی برای مصرف گوشت و فراورده های خام دامی از سوی شهروندان تاکید کرد.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل روز چهارشنبه 17 خرداد 1402 با حضور در برنامه پر مخاطب رادیویی دانیشیق صدا و سیمای شبکه سبلان اردبیل مخاطرات بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را تشریح و بر رعایت موارد بهداشتی و توصیه های دامپزشکی برای مصرف گوشت و فراورده های خام دامی از سوی شهروندان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان دکتر بهلول تکلوی در خصوص وجه تسمیه و علت نامگذاری این بیماری گفت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در سال 1944 میلادی در شبه جزیره کریمه و در سال 1969 میلادی در کنگو گزارش و در سال 1970 میلادی در ایران مورد شناسایی قرار گرفت.

مدیر کل دامپزشکی استان افزود این بیماری یک بیماری ویروسی حاد تب دار و خطرناک مشترک بین انسان و دام با درصد کشندگی بالا است و کنه ها ناقل و مخزن اصلی این بیماری بوده و راه انتقال به انسان از طریق گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی گوشت دام آلوده می باشد.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بجز تب خفیف چند روزه در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و همانطوریکه گفته شد خطر انتقال بیماری در انسان پس از ذبح دام آلوده به دنبال تماس با پوست، لاشه و ترشحات دام آلوده وجود دارد.

این مقام مسئول دامپزشکی با اشاره به اینکه این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور ماه که زمان رشد و تکثیروفعالیت کنه ها است بیشتر شایع است خاطرنشان کرد در مناسبت های خاص که در آنها کشتار خارج از سیستم کشتارگاهی افزایش می یابد، موارد قطعی این بیماری افزایش می یابد.

مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد خوشبختانه مقاومت ویروس این بیماری در برابر حرارت و سرما بسیار کم است و در دمای 56 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه از بین می رود بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن آن می شود همچنین این ویروس توان مقابله با محیط های اسیدی را ندارد.

دکتر تکلوی در عین حال خاطر نشان کرد موضوعی که سبب نگرانی بوده و دغدغه اصلی ماست این است که متاسفانه برخی مردم اعتقاد دارند که گوشت تازه را از کنار جاده خریداری کنند که ما اکیدا توصیه می کنیم از خرید گوشت خارج از سیستم نظارتی دامپزشکی خودداری نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان  با توصیه به شهروندان در خصوص خرید گوشت قرمز ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی افزود  لاشه دام استحصالی از کشتارگاهها به مدت 24 ساعت در پیش سرد کن و دمای بین 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده و با اسیدی شدن لاشه ویروس غیر فعال شده و از بین می رود.

به گفته دکتر تکلوی از ابتدای سالجاری 363 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام سمپاشی شده و عملیات سمپاشی 27 هزار راس بدن دام به منظور اقدامات کنترلی دامپزشکی در کانون های گزارش شده بیماری انجام شده است.

وی ادامه داد در کنار برنامه ریزی هدفمند سمپاشی، اقدامات مهمی نظیر برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی در روستاهای واقع در مناطق پرخطر و بخصوص در کانون های این بیماری و اطلاع رسانی به مردم از طریق رسانه های محلی و استانی، نصب بنرهای توصیه های بهداشتی در محل کشتارگاهها و میادین اصلی دام و پخش بروشور و توصیه های بهداشتی در مراکز تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی انجام شده است که که نتیجه آن کاهش بروز بیماری نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.

دکتر تکلوی در پایان ضمن تشکر از رسانه ملی به عنوان یاریگر دامپزشکی در ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه و تامین امنیت غذایی از شهروندان خواست به توصیه های بهداشتی کارشناسان دامپزشکی توجه نموده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در عرضه فراورده های خام دامی و یا موارد مشکوک مراتب را با شماره تلفن 33394800 و سامانه اطلاع رسانی 1512 گزارش نمایند.

  • گروه خبری : اخبار صفحات شهرستان,پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز
  • کد خبر : 302795
کلمات کلیدی
محمدباقر پیرصومی

محمدباقر پیرصومی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه