توصیه های بهداشتی دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
همزمان با فـرا رسیـدن عیـد سعیـد نوروز رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اردبیل توصیه هایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز ارائه کرد.
همزمان با فـرا رسیـدن عیـد سعیـد نوروز رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اردبیل
توصیه هایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز ارائه کرد.
به گزارش روابط عمـومـی اداره کـل دامـپزشکی استان؛ دکتر رضا رضایی ارشد گفت ؛ ماهی قرمز نماد طراوت و حیات بوده و باعث آرامش اعضای خانواده می شود و در ایام نوروز هزاران قطعه ماهی قرمز توسط شهروندان خریداری شده و جهت زینت سفره های هفت سین استفاده می شود.
رئیس اداره بهداشت و مراقبت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان افزود: ضرورت دارد در خرید و نگهداری آنها به چند توصیه مهم بهداشتی دامپزشکی توجه نمود.
- - شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.
- - از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه های سفید و قرمز در روی پوست بدن خودداری نمایید.
- - از کودکان خود بخواهید از دست زدن و بازی کردن با ماهی خودداری کنند زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند.
- - شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شستشوی ظروف نگهداری آن حتماً از دستکش استفاده نمایند.
- - بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی 25-22 درجه سانتی گراد و بهترین PH 8-8/6 می باشد.
- - برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می توان از نمک طعام 3 درصد یا پرمنگنات سدیم ، پرکلرین و بتادین استفاده کرد.
- - اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده می شود جهت کلرزدایی آب مورد استفاده را یک شبانه روز در ظروف دهان گشاد و در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود سپس با آب کلرزدای شده ، آب ماهیان را عوض کنید.
- - آب ماهی تعویضی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه نموده و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری نمایند.
- - در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آب های آزاد و منابع آبی رهاسازی شود بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محل هایی است که توسط شهرداریها برای این کار اختصاص می یابد.
نظر دهید