فعالیتهای دامپزشکی مستقیماً نمود بیرونی در جامعه ندارد
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت : دامپزشکی در بحث زیر ساخت ها یکی از ارگانهای تأثیرگذار جامعه بوده ولی متأسفانه فعالیت آن مستقیماً نمود بیرونی در جامعه ندارد.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت : دامپزشکی در بحث زیر ساخت ها یکی از ارگانهای تأثیرگذار جامعه بوده ولی متأسفانه فعالیت آن مستقیماً نمود بیرونی در جامعه ندارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ دکتر صادق صالحی که به مناسبت هفته دامپزشکی و فرارسیدن
14مهر ماه روز ملی دامپزشکی سخن می گفت با بیان اینکه دامپزشکی حرفه ای متنوع با حوزه عملکردی و اثرگذاری بسیار وسیع و گسترده است و از راههای مختلف در سلامت ، اقتصاد و پیشرفت جامعه تاثیرگذار است تصریح کرد دامپزشکی علاوه بر اینکه در بهداشت و مبارزه با بیماریهای دامی و افزایش بهره وری تولیدات دامی و امنیت سرمایه گذاری که سبب رونق کسب و کار و توسعه اقتصادی منطقه می شود نقش اساسی دارد جایگاه بی بدیل این حرفه در بهداشت عمومی غیر قابل کتمان می باشد.
وی افزود : محوری ترین فعالیت دامپزشکی در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی جامعه و امنیت غذایی مردم انجام می گیرد و نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی لازمه رسیدن به هدف تغذیه یک جامعه سالم است و قطعاً این فعالیتها در حوزه فعالیتهای تغذیه ای مردم صورت می گیرد.
مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه یکی از حوزه های فعالیت دامپزشکی در زمینه بهداشت عمومی ، نظارت بهداشتی بر کشتارگاههای دام و طیور است ، گفت : در حال حاضر 15 باب کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان فعالیت می نمایند افزود : از این تعداد 4 باب کشتارگاه صنعتی طیور ، 3 باب کشتارگاه صنعتی دام و 8 باب کشتارگاه سنتی دام می باشند که در تمامی این کشتارگاهها ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و ناظران روحانی
ذبح شرعی بر مراحل کشتار نظارت دارند و تمام مراحل کشتاری با دقت و حساسیت خاص رصد می شود.
دکتر صالحی با بیان اینکه در یکسال گذشته بیش از 13 میلیون و 200 هزار قطعه طیور در 5 کشتارگاه صنعتی طیور استان تحت بازرسی بهداشتی و فنی کارشناسان دامپزشکی به صورت کاملاً بهداشتی و بسته بندی هویت دار وارد چرخه مصرف شده است افزود: ذبح طیور و تمامی مراحل کشتار در کشتارگاههای طیور که همگی صنعتی هستند ، تحت نظارت بهداشتی و فنی دامپزشکی انجام می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد : در همین مدت 168 هزار و 545 رأس دام سنگین و سبک در 3 باب کشتارگاه صنعتی دام و 8 باب کشتارگاه سنتی دام استان ذبح و پس از انجام فرآیند بازرسی های بهداشتی و فنی وارد بازار مصرف شده است.
دکتر صالحی خاطر نشان کرد علیرغم اینکه در سالهای اخیر کشتارگاههای سنتی استان ساماندهی شده اند ولی همچنان مصمم هستیم و پیگیر تجمیع این واحدهای کشتارگاهی در کشتارگاههای صنعتی دام استان می باشیم.
وی با تأکید بر اینکه حساس ترین بخش روند تولید بهداشتی گوشت و فرآورده های گوشتی در مراحل کشتار در کشتارگاهها اتفاق می افتد تصریح کرد بهداشت گوشت و فرآورده های گوشتی ارتباط مستقیم با سلامت و بهداشت مردم دارد و رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاهها و مراکز عرضه در تأمین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه بسیار حائز اهمیت است.
دکتر صالحی یکی از مهمترین دغدغه های دامپزشکی را برخورد با فرآورده های خام دامی غیربهداشتی دانست وافزود ؛ رعایت استانداردها ضامن سلامت و رضایت مصرف کننده است و عرضه فرآورده های خام دامی مشروط به آگاهی جامعه از شرایط تولید ، نگهداری و مصرف این فرآورده ها است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 3000 مرکز تولید ، توزیع و عرضه فرآورده های دامی در سطح استان تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی هستند تصریح کرد 82 هزار و 657 مورد بازدید از این اماکن در این مدت انجام شده و در مجموع 76 هزار و 243 کیلوگرم فرآورده های خام دامی آلوده ، غیربهداشتی و تاریخ منقضی کشف و ضبط شده است.
به گفته دکتر صالحی 470 متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه در این مدت به مراجع قضایی معرفی شده اند.
مدیر کل دامپزشکی استان باز هم به مردم توصیه نمود گوشت قرمز و سفید و فرآورده های گوشتی مورد نیاز خود را ترجیحاً بصورت بسته بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نموده و به هنگام خرید گوشت قرمز حتماً به مهر بهداشتی دامپزشکی و لیبلی که به همین منظور در لاشه ها الصاق می شود دقت کافی ولازم مبذول دارند.
نظر دهید