• 1399/03/21 - 13:43
  • تعداد بازدید : 691
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیماری تب کریمه کنگو با رعایت نکات بهداشتی به راحتی قابل پیشگیری است

رئیـس اداره دامپـزشکـــی شهرستان اردبیل که روز چهارشنبه 21 خرداد در برنامه تلویزیونی تزه گون شبکه سبلان با موضوع بیماری تـب کریمــه کنـگو و راههـای پیشگیــری از آن سخــن می گفت با بیان اینکه این بیماری به راحتی قابل پیشگیری است ، افزود : شهروندان نکات بهداشتی را در راستای کنترل این بیماری با دقت و حساسیت خاصی به کار گیرند.

رئیـس اداره دامپـزشکـــی شهرستان اردبیل که روز چهارشنبه 21 خرداد در برنامه تلویزیونی تزه گون شبکه سبلان با موضوع بیماری تـب کریمــه کنـگو و راههـای پیشگیــری از آن سخــن می گفت با بیان اینکه این بیماری به راحتی قابل پیشگیری است ، افزود : شهروندان نکات بهداشتی را در راستای کنترل این بیماری با دقت و حساسیت خاصی به کار گیرند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ دکتر ناصر رضائی گفت : بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام و یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده ای است که همزمان با شروع فصل گرما و رشد و تکثیر و فعالیت کنه ها از این بند پایان یا تماس با خون ، بافتها و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود و دامداران ، کارگران دامداریها ، ذبح کنندگان و سلاخان ، کارگران کشتارگاهها و بازرسان بهداشتی دامپزشکی و تمام افراد مرتبط با دام و نیز پرستاران ، بهیاران و کادر درمانی در بیمارستان بیشتر از دیگران در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

رئیــس اداره دامپـزشکــی شهرستان اردبیل افزود : کنه ها به عنوان ناقلین و حتی مخزن اصلی این ویروس در طبیعت و دام آلوده به عنوان مخزن اصلی این بیماری بوده در حالی که ظاهر دام کاملاً طبیعی و سالم است و بجز تب خفیف علائم کلینیکی خاصی ندارد و  همـانگونه که از نام این بیماری نیز استنباط می شود تب و خونریزیهای ریز جلدی در نقاط مختلف بدن و ایجاد کـدری در پوست از علائم بارز این بیماری در انسان است که اگر به موقع تشخیص داده نشود و اقدامات درمانی انجام نگیرد می تواند جان فرد مبتلا را به شـدت در معرض تهدید جدی و حتی مرگ قرار دهد.

ایــن مقام مسئول در دامپزشکی شهرستان بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه از جمله سمپاشی دامها و اماکن دامی و جایگاههای نگهداری دام ، رعـایت بهداشت فردی در هنگام تماس با دام و گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار غیر مجاز دام در خارج از کشتارگاه تأکید کرد و بــا اشاره بــه اینکــه بیشتــریـن علت ابتلاء و انتقال بیماری از طریق گزش کنه های آلوده و نیز تماس با دام و ترشحات دام بیــمار یـا مصرف گوشتهای حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز و خارج از فضای کشتارگاه است گفت : به منظور جلوگیری از انتقال این بیمـاری از گــوشـت به انسان ، شهروندان لازم است گوشت و آلایش خوراکی خریداری شده را به مدت 24 ساعت در دمای 4-0 درجه یخچال نگهداری کرده و با توجه به حساس بودن ویروس این بیماری به دماهای پایین و با تغییر PH گوشت به حالت اسیدی و ایجاد جمود نعشی مخصوصاً در گوشتهای تازه علاوه بر ترد شدن و خوش طعمی گوشت باعث از بین رفتن ویروس احتمالی این بیماری می شود.

دکتر رضائی ضمن تأکید بر خرید گوشتهای ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و برچسب دار از کشتارگاههای مجاز که تحت نظارت دامپزشکی تهیه می شوند از شهروندان خواست به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری گوشت مورد نیاز را از مراکز مجاز و قصابیهای معتبر خریداری نموده و حتماً دقت کنند که گوشت در یخچال نگهدرای شده باشد و از خرید گوشت دامهایی که در محیط باز و حاشیه روستاها و جاده ها به صورت غیر مجاز کشتار و بدون نظارت دامپزشکی تهیه و عرضه می شوند خودداری نمایند.

  • گروه خبری : اردبیل,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 252748
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه