• 1399/04/24 - 12:51
  • تعداد بازدید : 2413
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در برنامه رادیویی سلام ساوالان شبکه سبلان:

مخاطـرات بیمـاری تب کـریمه کنگو را تشـریح کرد

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل روز سه شنبه مورخه 99/4/24 در ارتباط تلفنی با برنامه رادیوئی و پرمخاطب سلام ساوالان شبکه سبلان اردبیل مخاطرات بیماری تب کریمه کنگو را تشریح و بر رعایت جدی موارد بهداشتی و توصیه های دامپزشکی برای مصرف گوشت و فرآورده های خام دامی از سوی شهروندان تاکید کرد.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل روز سه شنبه مورخه 99/4/24 در ارتباط تلفنی با برنامه رادیوئی و پرمخاطب سلام ساوالان شبکه سبلان اردبیل مخاطرات بیماری تب کریمه کنگو  را تشریح و بر رعایت جدی موارد بهداشتی و توصیه های دامپزشکی برای مصرف گوشت و فرآورده های خام دامی از سوی شهروندان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ دکتر صادق صالحی افزود : بیماریهایی که منشأ حیوانی دارند و مشترک بین انسان و دام هستند مانند تب کریمه کنگو برای انسانها تهدید جدی محسوب می شوند اما در عین حال رعایت بهداشت عمومی و توجه به موارد بهداشتی دامپزشکی می تواند به نحو مؤثری از بروز این بیماریهای مشترک جلوگیری نماید.

مدیر کل دامپزشکی استان در پاسخ به این سؤال که چگونه عامل بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت انسانی وارد شده و موجب بیماری می شوند تشریح کرد:  بیماری تب کریمه کنگو  یک بیماری حاد تب دار و مشترک بین انسان و دام است و کنه ها ناقل و مخزن اصلی این بیماری بوده و راه انتقال این بیماری به انسان عمدتاً از طریق گزش کنه ، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده می باشد.

دامهای مبتلا به این بیماری در حالیکه به ظاهر سالم به نظر می رسند ولی می توانند ناقل این بیماری باشند این بیماری در دامها به شکل تب خفیف که از 2 تا 7 روز متفاوت است بروز می کند و در این دوره کلیه ترشحات دام پرخطر می باشد.

وی خاطر نشان کرد دامداران ، کارکنان کشتارگاهها ، دامپزشکان و سایر رده های حرفه دامپزشکی ، دست اندرکاران پشم و پوست و پرستاران و کادر درمان بیمارستانها می توانند در معرض این بیماری باشند.

دکتر صالحی تصریح کرد : با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری مشترک وجود دارد بنابراین باید هوشیارانه اقدامات پیشگیرانه از جمله سمپاشی اماکن دامی و رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه حتماً مد نظر باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان یادآور شد: مردم نباید گوشت قرمز مورد نیاز خود را خارج از شبکه توزیع تحت نظارت دامپزشکی که عمدتاً در حاشیه روستاها و محورهای مواصلاتی شهرها قرار دارند و نیز مراکزی که اقدام به کشتار غیرمجاز می کنند تهیه نمایند و این خطر بالقوه ای برای شهروندان است .

این مقام مسئول متذکر شد: توصیه بر این است شهروندان آلایش خوراکی مورد نیاز خود را بصورت بسته بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نموده و به هنگام خرید گوشت حتماً به مهر بهداشتی دامپزشکی بر روی لاشه دقت نمایند و اطمینان داشته باشند که گوشتی که از کشتارگاه استحصال و در چرخه مصرف وارد شده است فرآیند نگهداری لاشه در سردخانه 4-0 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت در این مراکز انجام شده و جای هیچگونه نگرانی نیست.

دکتر صالحی ادامه داد: فرآیند پیش سرد کردن گوشت یا نگهداری در یخچال و سردخانه به مدت 24 ساعت سبب تغییر PH گوشت
و از بین رفتن عامل این بیماری می شود و در این راستا دائماً در حال اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان هستیم.

وی در پایان ضمن تشکر از رسانه ملی بعنوان یاریگر دامپزشکی در ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه و تأمین امنیت غذایی مجدداً از شهروندان خواست: از خرید گوشت دام کشتار شده در خارج از کشتارگاه امتناع نموده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در عرضه فرآورده های خام دامی مراتب را با سامانه اطلاع رسانی 1512 به اداره کل دامپزشکی استان اردبیل اطلاع رسانی نمایند./

  • گروه خبری : اخبار صفحات شهرستان,پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز
  • کد خبر : 253817
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید