• 1399/07/10 - 12:37
  • تعداد بازدید : 433
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
فرماندار اردبیل :

تأمین سلامت غذا و امنیت غذایی یکی از الویت های اساسی جامعه است

فرماندار اردبیل در دیدار مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل که روز چهارشنبه مورخه 99/7/9 در محل فــــرمانداری این شهرستان انـــجام شـــد با بیان اینکه تأمین سلامت غذا و امنیت غذایی مردم یکی از الویت های اساسی جامعه است بر ضرورت حمایت از دستگاههای متولی سلامت از جمله دامپزشکی تأکید کرد.

فرماندار اردبیل در دیدار مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل که روز چهارشنبه مورخه 99/7/9 در محل فــــرمانداری این شهرستان انـــجام شـــد با بیان اینکه تأمین سلامت غذا و امنیت غذایی مردم یکی از الویت های اساسی جامعه است بر ضرورت حمایت از دستگاههای متولی سلامت از جمله دامپزشکی تأکید کرد.

بـه گـزارش روابــط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ مسعود امامی یگانه افزود : بنده در زمانیکه در مدیریت بحران استان بودم بـه عینه حجم فـعالیـت های دامپزشکی را دیده ام و از نزدیک با فعالیت های دامپزشکی در منطقه آشنا بوده و اهمیت و حساسیت برخی از بیماریهای استراتژیک و مهم دامی را می دانم.

 

 

فرماندار اردبیل با انتـقاد از اینکه کشتارگاه صنعتی دام اردبیل با ظرفیت پایین فعالیت می نماید گفت : باید با همفکری ، هم افزایی و همکاری بین بخشی و استفــاده از نظرات کارشناسی دستگاههای مرتبط با سلامت جامعه علی الخـصوص دامـپزشکـی مـوانـع پیش رو را مرتفع نموده و قـدمهای مؤثری در این راستا برداریم و با بالا بردن ظـرفیـت تـولیـــد این کشتارگاه صنعتی که یکی از کشتارگاههای صنعتی مدرن منطقه شمالغرب کشور است از خروج دام به صورت زنده از استان جلوگیری نماییم.

امامی یگانه تصریح کرد : برگزاری جلسات هم اندیشی و هم فکری در راستای بهینه سازی و ساماندهی خدمات کشتارگاه و مبارزه بی امان با کشتار غیر مجاز می تواند مسیر افزایش تولید این مجموعه عظیم را فراهم سازد.

این مقام عالی دولت در شهرستان بــر مبارزه شبانه روزی با کشتار غیر مجاز و عوامل سودجویی برخی از افـــراد فرصت طلب در حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه تأکید کرد و گفت باید با سوق دادن جامعه به سمت مصرف فراورده های خـام دامی بـسته بنـدی شـده بهـداشـتی و هـویت دار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تلاش کرده و با آموزش همگانی و اطلاع رسانی قوی و اسـتفاده از ظـرفیت رسانه های مختلف اینگونه فرهنگ مصرف را در جامعه نهادینه نماییم.

 

 

فـرمـانـدار اردبیــل در عین حال یاد آور شد در حوزه اعتبارات دامپزشکی علیرغم محدودیت هایی که در این حوزه داریم اعتبارات دامپزشکی را ترمیم و تقویت می نماییم.

امـامـی یـگانـه ضمـن تشکـر از فعـالیـت هـای مشتـرک دامپـزشکی و دستگاه قضایی در مبارزه شـبانه روزی با کشتار غیر مجاز دام علی الخصــوص در روســتای آراللوی اردبیل که یکی از معضلات و چالش های چند ساله حـوزه سـلامـت عمومی جامعه بود گفت در این راستا در کنار دامپزشکی هستیم و از هیج تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

 

 

 

کالبد دامپزشکی کوچک ولی فعالیت آن در جامعه وسیع و گسترده است

در این دیدار مدیر کل دامـپزشکی استان با تشریح فعالیت های دامپزشکی در حـوزه هـای مختلـف گفـت : محـوری تـریـن ایـن فعـالیـت هـا در تـأمــین غــذا و امنیت غذایی از طریق حفظ و حراست از جمعــیت عظیـــم دام و طیور استان ، ارتقاء سلامت و بهداشت عمـومــی جامعه از طریق نظارت بهداشتی بر اماکن و مـراکـز تولید ، توزیع و استحصال فراورده های خام دامی و مبارزه با بیش از 850 نوع بیماری مشـترک بین انسان و دام انجام می گیرد.

 

دکتر بهلـول تکلـوی با اشاره بر اینکه کالبد دامپزشکی کوچک ولی حجم فعالیت آن بسیار گسترده است افـزود ایـن استـان یکـی از استانهای با پتانسیل و ظرفیت بالای دامپروری در کشور بوده و علیرغم اینکه این استان 09/1 درصـــد مسـاحت کل کشور را به خود اختصاص می دهد با تولید سالانه 6000 تن سـومین استان برتر تولید کننده عسل در کشور بوده و بـیش از 4% تـولیــد دام و پروتئین خام دامی کشور در این اسـتان تـولـید می شود.

عـلاوه بـر آن تعـدد وجود دامپروریها ، مرغداریها ، کارگاههای پرورش آبزیان و .... نیازمند وجود تشکیلات دامپزشکی قوی بوده و کار، همت و تلاش مضاعف می طلبد.

مدیرکل دامپزشکی استان تأکید کرد دامـپزشـکی در عیـن حـال کـه یک اداره فنی و تخصصی است یک ارگـان گمنامی در حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه است و هر گونه قصور و غفلت از آن تهدید سلامت عمومی جامعه را در پی دارد.

این مقام مسئول دامپزشکی در حوزه مبارزه با بیماریهای مشترک بیـن انسـان و دام کــه یکی از مهمترین وظایف دامپـزشکـی در ارتقـاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه است به بیماریهایی نظیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ، تب کریمه کنگو ، سل ، بروسلوز ، کیـست هیـداتیـد ، هـاری و .... اشاره کرد و گفت اگر دامپزشکی بخوبی کار خود را انجام نـدهـد طوفان این بیماریها در جمعیت انسانی نمـود پیدا می کند و علاوه بر تبعات اجتماعی ، اقتصاد ملی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

مـدیـر کـل دامپزشکی استان در خصوص افزایش ظرفیت فعالیت کشتارگاه صنعتی دام اردبیل نیز تأکید کرد این موضوع مهمترین چالش پیــش روی دامـپزشکـی اسـت و در این راستا نیازمند مساعدت ، همکاری بین بخشی و تعامل دستگاههای مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه هستیم.

دکتر تکلوی در پایان ضمن تشکر از حمایت فرماندار اردبیل خواستار توجه ویژه فرمانداری در افزایش اعتبارات دامپزشکی شد.

  • گروه خبری : اردبیل,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256072
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید