برگزاری جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور معاونین استاندار اردبیل
جلسه ستاد استانی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان روز چهارشنبه 24 آبانماه به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و
جلسه ستاد استانی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان روز چهارشنبه 24 آبانماه به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداراردبیل و نیز روسا و نمایندگان دستگاههای مرتبط استان در سالن جلسات شیخ صفی استانداری اردبیل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان در این جلسه مدیر کل دامپزشکی استان به عنوان نخستین سخنران گفت با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان مهاجر و آزاد پرواز از اقصی نقاط جهان به کشور و نظر به قرار گرفتن استان اردبیل در کریدور و مسیر کوچ و مهاجرت این پرندگان به عنوان مخازن اصلی ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اقدامات پیشگیری و کنترل اداره کل دامپزشکی استان با تجهیز و آماده سازی اکیپ های واکنش سریع، تشخیص به موقع و اقدام اورژانسی تشدید می شود تا در صورت شیوع و بروز احتمالی، عامل بیماری در نطفه خفه شده و از سرایت آن به طیور صنعتی و سنتی استان جلوگیری شود.
دکتر مهدی فیضی افزود این بیماری یک بیماری بسیار حاد طیور بوده که از بعد اقتصادی می تواند خسارت هنگفتی به صنعت طیور استان وارد نموده و امنیت غذایی جامعه را با مشکل مواجه نماید، علاوه بر خسارت اقتصادی، از بعد بهداشتی در صورت جهش می تواند چالش های انسانی را بدنبال داشته باشد.
این مقام مسئول دامپزشکی استان هدف از تشکیل چنین ستادی را در این راستا عنوان کرد و گفت با توجه به وجود فارمهای متعدد پرورش طیور در استان به عنوان قطب مهم صنعت طیور کشور؛ بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می تواند به عنوان زنگ خطری مهم برای این صنعت قلمداد شود.
مدیر کل دامپزشکی استان با تشکر از معاونین استاندار و مدیران و نمایندگان دستگاههای مرتبط با بیان اینکه در حال حاضر تعامل و همکاری خوبی بین ادارات وجود دارد، مهمترین چالش پیش روی دامپزشکی را کمبود اعتبارات، امکانات و نیروی انسانی عنوان کرد و خواستار توجه جدی مسئولان ارشد، تصمیم ساز و تصمیم گیر استان در راستای پیشگیری از شیوع احتمالی این بیماری با هم افزایی بین بخشی شد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به اینکه استان اردبیل به جهت زمستان گذرانی پرندگان آبزی و مهاجر در معرض خطر بیماری قرار دارد گفت لازم است هوشیارانه اقدامات لازم برای پیشگیری از انتشار ویروس این بیماری انجام شود.
دکتر رضا قاسمیان ضمن با اهمیت شمردن این جلسه گفت هرجند با اقدامات انجام شده شاهد بروز و شیوع این بیماری در طیور صنعتی و بومی نیستیم اما از فعالان صنعت طیور استان انتظار است با ارتقاء پروتکل های بهداشتی و رعایت دستورالعمل های دامپزشکی و نظرات فنی و تخصصی کارشناسان نقاط آسیب پذیر شناسایی ودر راستای رفع آن اقدام نموده و ضمن همکاری کامل با دامپزشکی تدابیر لازم اتخاذ شود تا خطری متوجه صنعت طیور استان نشود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری بر لزوم تشدید اقدامات پیشگیری نظیر بازدید مداوم از دریاچه ها، سدها و آبگیر ها مخصوصا در مناطق مرزی استان و نیز افزایش دایره مراقبت ومحافظت از این بیماری تاکید کرد.
دکتر قاسمیان یادآور شد دستگاههای مرتبط با توجه به وظایفی که در این زمینه بر عهده آنها گذاشته شده است وارد عمل شده و نسبت به آگاه سازی جامعه هدف در قالب آموزش اقدام نمایند چراکه آموزش و آگاه سازی در قالب توصیه های بهداشتی یکی از مهمترین مولفه های پیشگیری از این بیماری است.
در این جلسه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز طی سخنانی به نقش دامپزشکی به عنوان یکی از دستگاههای حوزه سلامت در تضمین سلامت و تامین امنیت غذایی اشاره و با توجه به سردی هوا و احتمال شیوع این بیماری برلزوم همکاری بین بخشی دستگاهها با محوریت دامپزشکی تاکید کرد.
دکتر یاسرعبداللهی عابد در عین حال خاطر نشان کرد باید هدف گذاری فعالیت ها بر این اساس باشد که در کوتاه ترین زمان ممکن اقدامات صورت گیرد تا در سطح استان مشکلی نداشته باشیم.
نظر دهید