• 1402/02/24 - 10:36
  • تعداد بازدید : 882
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کمین است/ لزوم توجه به توصیه های بهداشتی دامپزشکی

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل نسبت به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با شروع فصل گرما و رشد و تکثیر کنه ها در سطح استان هشدار داد و بر لزوم توجه به توصیه های بهداشتی دامپزشکی تاکید و خواستار تعامل، همکاری بین بخشی و هم افزایی دستگاههای حوزه سلامت و امنیت غذایی در این راستا شد.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل نسبت به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با شروع فصل گرما و رشد و تکثیر کنه ها در سطح استان هشدار داد و بر لزوم توجه به توصیه های بهداشتی دامپزشکی تاکید و خواستار تعامل، همکاری بین بخشی و هم افزایی دستگاههای حوزه سلامت و امنیت غذایی در این راستا شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛ دکتر بهلول تکلوی گفت یکی از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری سمپاشی است که با تمهیدات  انجام شده سموم مجاز به اندازه کافی تامین شده و دامداران می توانند برای تهیه آن به نزدیکترین داروخانه دامپزشکی حتی در دورترین نقاط استان مراجعه نموده و سموم  مورد نیاز خود را به قیمت مصوب تهیه و استفاده نمایند.

این مقام مسئول دامپزشکی با اشاره به  اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان مبنی برابتلاء یک نفر به  این بیماری و بستری آن در یکی از بیمارستانهای استان گفت ویروس این بیماری در منطقه در حال گردش و مترصد ایجاد بیماری است و بسیار ضرورت دارد توصیه های بهداشتی دامپزشکی رعایت شود.

مدیر کل دامپزشکی استان خاطر نشان کرد اگر چه سمپاشی با سموم مجاز و مناسب به عنوان یکی از راههای پیشگیری و کنترل این بیماری و کاهش جمعیت کنه ها مهم است اما موارد دیگری مانند منع کشتار دام در خارج از فضای کشتارگاه، اجتناب از عادت پرخطر نظیر له کردن کنه ها توسط دامداران، شیردوشان، پشم چینان و منع کشتار دام بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و محافظت کننده در ایام خاصی مانند عید قربان که پیش رو داریم و به هنگام مراجعت حجاج از خانه خدا در پبشگیری از این بیماری بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه عدم رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی موجب درگیری  فرد بیمار شده و حتی می تواند تا مرز مرگ نیز بیمار را همراهی نماید افزود تمامی دامداران، کارگران دامداریها، چوپانان، دلالان دام، رانندگان وسایل حمل و نقل دام، کارکنان میادین دام، کارکنان کشتارگاهها ( دامپزشکان، سلاخان، قصابان و بازرسان بهداشتی گوشت) پشم چینان و دست اندرکاران پشم و پوست و پرستاران بیمارستانها در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر تکلوی در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه توصیه اکید ما به شهروندان خرید گوشت از مراکز تحت نظارت بهداشتی و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی است خاطرنشان کرد گوشت حاصل از کشتارگاه علاوه بر بازرسی بهداشتی توسط کارشناسان دامپزشکی به مدت 24 ساعت در پیش سرد کن در دمای بین 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده و سپس روانه بازار مصرف می شود.

مدیر کل دامپزشکی استان در عین حال از شهروندان خواست از خرید گوشت های حاصل از ذبح غیر مجاز دام مخصوصا در محورهای مواصلاتی و کنار جاده ای خودداری و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی کشتار نکنند چراکه ریسک ابتلاء به این بیماری در هنگام ذبح دام بسیار بالا است و ممکن است پس از آلودگی یک نفر سایر افراد در تماس با فرد کشتار کننده آلوده و بیمار شوند.همچنین خونابه حاصل از کشتار غیرمجاز منجر به آلودگی محیط زیست و افزایش بروز و شیوع این بیماری از دام به انسان می شود.

گفتنی است بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و کنه ها ناقل اصلی این بیماری در دامها است.

این بیماری در دام بدون علائم کلینیکی بوده و از ظاهر دام قابل تشخیص نمی باشد و طرز انتقال بیماری به انسان از طریق گزش کنه ها و یا خون و ترشحات لاشه دام آلوده صورت می گیرد و در صورت رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی  به راحتی قابل کنترل و پیشگیری است و جای نگرانی نیست.

  • گروه خبری : اخبار صفحات شهرستان,پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز
  • کد خبر : 301521
کلمات کلیدی
محمدباقر پیرصومی

محمدباقر پیرصومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید