• 1401/04/08 - 18:13
  • تعداد بازدید : 1793
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی کریمه کنگو به شهروندان

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که علائم کلینیکی مشهودی در دام های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می نماید بنابراین توصیه می شود شهروندان به موارد بهداشتی زیردقت فرمایند.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که علائم کلینیکی مشهودی در دام های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می نماید بنابراین توصیه می شود شهروندان به موارد بهداشتی زیردقت فرمایند.

*راه اصلی انتقال این بیماری عمدتا از طریق گزش کنه، له کردن با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده می باشد لذا رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی موکدا توصیه می شود.

 

*دامداران، دامپروران، کارگران دامداریها، روستائیان، عشایر، دامپزشکان و پرسنل و کادر فنی دامپزشکی، بازرسان بهداشتی گوشت کشتارگاهها،  کارکنان کشتارگاهها، قصابان و بخصوص سلاخان، چوبداران و دلالان خرید و فروش دام و رانندگان وسایل حمل و نقل دام  و پرستاران و کادر درمان در معرض خطر این بیماری قرار دارند و توصیه می شود در صورت مشاهده علایم بیماری حتما به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

 

*به شهروندان توصیه می شود گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز عرضه و قصابیهای مجاز تهیه نموده و به ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی اطمینان حاصل نمایند.

 

*از خرید گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز دام که عمدتا در روستاها و حاشیه جاده ها و خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و عرضه می شود جدا خودداری نمایند.

 

*توصیه می شود در اعیاد قربان و اعیاد ملی و مذهبی دام قربانی خود را به کشتارگاه منتقل نمایند تا عملیات ذبح و فرآیند کشتار و فرآوری لاشه به صورت کاملا بهداشتی و زیر نظر بازرسان و متخصصان بهداشتی گوشت انجام و با اطمینان خاطر مصرف نمایند.

 

*برای اطمینان کامل از سلامت گوشت و آلایش دامی حتما گوشت تازه را به مدت 24 ساعت و جگر و آلایش دامی را به مدت 48 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه یخچال نگهداری نمایند تا تغییرات پ هاش گوشت باعث از بین رفتن ویروس احتمالی بیماری شود.

 

*از خوردن جگر خام و گوشت نیم پز و کباب آبدار جدا خودداری نمایند ویروس این بیماری در برابر حرارت بسیار حساس است و پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس بیماری می شود.

 

*همانطوریکه اشاره شد ناقل ومخزن اصلی این بیماری کنه ها  هستند و با توجه به فرا رسیدن فصول گرم سال رشد و تکثیر و فعالیت کنه ها زیاد شده است بنابر این به دامداران عزیز توصیه می شود در اسرع وقت نسبت به سمپاشی بدن دامها و جایگاههای نگهداری دام اقدام نموده و در صورت مشاهده کنه بر روی پوست دامهای خود از له کردن آن با دست جدا خودداری نمایند.

  • گروه خبری : اخبار صفحات شهرستان,پارس آباد,بیله سوار,گرمی,مشکین شهر,نمین,اردبیل,سرعین,نیر,کوثر,خلخال,اخبار اسلایدر,اصلاندوز,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 287852
کلمات کلیدی
محمدباقر پیرصومی

محمدباقر پیرصومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه